'Molotof kokteyliyle barış çiçeği olur mu?' 1084 days ago Quote('1595501','1595501','6','2807')">Report spam'Molotof kokteyliyle barış çiçeği olur mu?'
Başbakan Erdoğan, CHP lideri ile girdiği polemikle ilgili olarak, 'Ben mert bir insanım, karşımda mert insan isterim, kendisi namertse orasını bilemem' dedi
Perşembe, 11 Haziran 2009 13:05
KÜRT SORUNU
"2005'teki Diyarbakır seyahatimde Kürt kökenli vatandaşlarımızın meselelerinin benim meselem olduğunu söylemiştim. Partimizi kurarken bu konuya özel yer vermiştim. Tüm yönleri ile bu sorunu ele almayı hedefledik. Dönemimizde şimdiye kadar yapılmamış derecede yatırım yaptık.
Oradaki Kürt kökenli vatandaşlar baskı altında. Etnik kimlik siyaseti yapılıyor. 'Kimlikleri tanınmıyor' deniyor. Bu doğru değil; söz konusu değil. Alt kimliği saygıyla karşılıyoruz. Üst kimlik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Bütün etnik unsurlar saygındır.
Bölgeye en çok giden siyasi lider benim. Bu güne kadar attığımız adımları kararlıklıkla sürdüreceğiz. TRT-Şeş adımını attık. Sıkıntıları gideren bir iktidar iş başında. Kürt kökenli vatandaşım, benim kardeşim.
DTP, sorunların çözümü için neler yaptı; bunları sormak lazım. Muhalefet olarak parlamentoda bulunan DTP şunu yapmalı: 'İktidara nasıl yardımcı olurum?' Bunu düşünmeli... Onlar günlerini eylemler üzerinden nemalanmakla geçiriyor. Huzursuzluk ortamını tahrik ediyorlar. 'Barış çiçeği' diyorlar. Molotofkokteyliyle barış çiçeği olur mu? Şehir halkını sindirme politikalarıyla barış olur mu?
Ahmet Türk'le görüşmeyi göndemden düşürmüş değilim. Biz kendimizi bu konuda görüşmeye hazırladığımız esnada şehit haberleri geldi. 'Gelin PKK örgütünü terör örgütü ilan edin' diyoruz
Tam tersine örgütün avukatlığına savundular. Bu işleri zorlaştırıyor. 'Taraflar silah bırakmalı' deniyor. Böyle bir şey olmaz. DTP'den tek yanlı çağrı bekliyoruz.
Af meselesiyle ilgli durum da çok farklı. Biz Eve Dönüş yasası çıkardık. Bunun önünü de kendileri kesti. Bunu teşvik etmiş olsalar, binlerce kişi faydalanacaktı. Eve Dönüş yasası üzerinde oynamalar yapılabilir. Biz şu anda yeterlidir, diyoruz.
--- öZGÜR VE KULE İSONONU PARTİYO MEVE ÖZGÜR OLUN İNSANLARIN VE PARTİLERİN KULU OLMAYIN Şıma dinde Allahyre urdım bıkıre Allahy ji şımare urdım keno. Ne dinexo ne ji kawmaxo(zazayinı) berze. Be Allahy kesi ver me lerze
Comments: 0 Views: 2314 Tags: dtp, savaş, çiçek, pkk, kürtçüler, kürt faşistleri, kürt ırkçıları, molotof kokteyliyle barış çiçeği olur mu, molotof, emperyalist kürtçüler |