CEM'E ÖZGÜR

ŞIMAJİ ŞIKENE ŞİYİRONE,NUSTONE ESERONDEXO BINUSTE.

Add to Favorites Send us an e-mail
Interesting websites
Visitors
mausi123 judit balog
40 days ago 20.04.2012 13:42:35
natka51 Наталья
49 days ago 11.04.2012 17:25:59
Calendar
<
May 2012
>
MTWTFSS
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Subscription
E-mail: 
Vote
ZAZACAYI NE KADAR BİLİYORSUNUZ ?

Vote results
Top commentators
zazaema CEM'E ÖZGÜR
Comments: 6
pawana Pawana Pawaka
Comments: 2
baran1 - -
Comments: 1
stanislav0849 Станислав Люлевич
Comments: 1
Most commented entries

AK Parti'ye oy verirseniz ölürsünüz!

| To list

Posted byText

zazaema Send a message
CEM'E ÖZGÜR
1155 days ago 31.03.2009 23:21:09 Quote('1595501','1595501','6','2629')">Report spam

VAN'DA SEÇMENE ÖLÜM TEHDİDİ

DTP, Doğu ve Güneydoğu'da belediye sayısını 5'ten 8'e çıkarırken 2004 yılında aldığı 5,1 oranındaki oyunu da 5,4'e yükseltti.

Bu sonuçlarla oy artışı sağlayamadı ama AK Parti'nin bölgedeki yükselişine set çekti. İktidar partisinin reformlara rağmen oy kaybetmesi şaşkınlığa yol açtı. Bu düşüşün sebebi tartışılırken, Van'da yaşananlara dikkat çekiliyor. Gergin bir seçim süreci yaşanan kentte, 28 Mart akşamında ev ve işyerlerine ölüm tehdidi içeren bildiriler bırakıldığı ortaya çıktı. 'Halk Feda-i İntikam Birlikleri' imzalı bildirilerde "AKP'ye oy veren herkesin can güvenliği tehlikede olacaktır. Canınızı-malınızı bir oy için tehlikeye atmayın. Halkınızla birlikte olun. Aksi takdirde bunun hesabını canınızla, malınızla ödeyeceksiniz." deniliyor. Bazı kişilerin birçok vatandaşı gece geç saatlere kadar takip edip sindirmeye çalıştığı, seçim günü AK Parti'nin sandık müşahidi bulmakta bile sıkıntı çektiği belirtiliyor. 'Yeter Artık, Son Uyarımızdır, İyi Düşünün', başlığıyla dağıtılan bildirilerde AK Parti'ye oy veren herkes açık bir şekilde tehdit ediliyor. Seçim sonucunu, halkı 'can güvenliği' endişesine sevk eden bu bildirilerin etkilediği belirtiliyor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bu çerçevede, "Ben seçimlerde partilerle değil, PKK ile mücadele ettim." dediği iddia ediliyor. Çelik'in dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında Van seçimlerinde yaşanan tehditleri belgeleriyle dile getirdiği kaydedildi. Bu arada şehirde Çelik'i doğrulayan görüntüler yaşandı. DTP'liler dün seçimi kaybeden AK Partili Başkan Burhan Yenigün'ün maketinin boynuna ip takarak caddelerde sürükledi.

---
öZGÜR VE KULE İSONONU PARTİYO MEVE
ÖZGÜR OLUN İNSANLARIN VE PARTİLERİN KULU OLMAYIN
Şıma dinde Allahyre urdım bıkıre Allahy ji şımare urdım keno.
Ne dinexo ne ji kawmaxo(zazayinı) berze.
Be Allahy kesi ver me lerze

Comments: 0 Views: 396
Tags: dtp, siyaset, hakikat, seçimler, demokratik toplum partisi
Login Password
advanced... ( / Registration )

Subject

In the text you can use Wiki or HTML tags.

Abuse | Hosted by MyLivePage | | © Kolobok smiles, Aiwan